2014/03/09

Suget och ångesten

Vaknade just, har sovit som skrutt inatt. Barnen har haft skiftgång, gråtit/gnällt varannan gång och jag har sprungit som en tätting mellan deras rum och min säng. Till slut sa lillasyster ifrån och bestämde att hon skulle sova hos mamma. Jag har verkligen svårt för "barn i sängen", vill helst vara ifred när jag sover. Svärmor brukar säga "bara alla sover spelar det ingen roll var". Men det är just det, med fler än jag själv i min säng sover jag riktigt illa.
Så inatt har jag "svullat godis", jag åt mängder med kakor, godis och onyttigheter. Jag jagade efter allt gott jag kunde hitta i kyl, frys och skafferi. Fick ångest efteråt och kände hur livsglädjen rann ur mig. Vaknade med lätt ångest och illamående och det tog en stund innan jag fattade att det var en mardröm.


Så svårt det här med socker är att hantera. Får fortfarande kämpa med det varje dag (och tydligen nätter också)! Det är ju inte så att jag är sugen på godis speciellt ofta eller så, men det finns ju alltid sötsaker överallt hela tiden, ständig tillgång och ja, man förväntas äta det man bjuds. Kan ju säga att nattens dröm och dess efterföljande känslor gör mig än mer motiverad att avstå från giftet!
Har nu varit sockerfri sedan 23 februari och känner just nu att jag skulle vilja leva utan socker, vitt bröd, pasta och alkohol (som har samma effekt på min kropp som socker) resten av livet. 


Men som med allt beroende handlar det om en dag i taget, att ständigt fokusera på mitt mål och att hitta egna lösningar för alla situationer jag kan hamna i.
Ibland känner jag sorg, förlusten av att inte kunna leva som alla andra, bara få vara vanlig. Men å andra sidan, vem är bara vanlig??
//e 

#blogg100

2 kommentarer:

 1. Hej Elin! Jag ä grymt imponerad av vad du gjort.
  Jag känner ofta att jag borde ta tag i mitt liv komna igång med träning äta mindre med onyttigt för min egen skull och för barnen. För att orka mer bli piggare. Men jag kommer oftast inte längre än till tanken...
  Men i går när jag läste din blogg och blev jag så imponerad och inspirerad till att verkligen ta tag i mitt liv så idag tog jag på mig träningskläderna och gav mig ut en sväng i spåret....ett steg i rätt riktning för mig och d tack vare dig!
  Du ä grym och tack för att du delar med dig!
  /Viktoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först och främst - hejja hejja! Att "bara göra det" är verkligen min melodi :) Sen tror jag att man behöver mål och planering, men en sak i taget brukar vara gångbart och att fatta ett beslut är det första och viktigaste!
   Sen vill jag tacka för din kommentar, så roligt att höra att min "story" kan göra skillnad för andra.
   Kram

   Radera