2014/02/27

En länk

Inlägget: "Dagar som dessa" från 25/3 på http://sizelycklig.se/ är så hög igenkänning. Skönt att veta att jag inte är ensam, jobbigt att fler ska behöva ha det som jag!
Så nu kör vi en månad till "sockerfritt"!
//e

2014/02/25

Kvällsmat

Dagens bästa stund: När jag satt ner rumpan i soffan med mitt kvällsmellanmål och kan bara vara en stund innan kvällens måsten tar vid.

Ikväll består det av: 2 kokta ägg, 100g kvarg, 1,5 dl bär, 0,5 msk kokosflingor och en stor kopp grönt mintte :)

Sen blir det plankor innan jag får slå igen mina blå, men först hejja på fbk!

//e

2014/02/24

I fas

Idag hade jag bokat in mig på det årliga lönesamtalet med chefen, årets feedback- time. Hon summerade tiden sedan jag började i september och konstaterade att jag nu verkar ha landat och ja hon har nog rätt.
Just nu trivs jag med livet precis här och nu, visst har jag mål för både privatlivet och arbetslivet, men just här och nu är jag i fas! Jag har bestämt mig för att göra det jag och min familj mår bäst av här och nu, en sån lycka det är att kunna njuta av och leva i nuet :)
Sen att jag åker till affären kl 20 på kvällen när lillan fortfarande inte somnat och nödprovianterar kvarg till mig o smågodis till maken - ja, det hör väl till ;)

//e

2014/02/23

Vila

Den här helgen har innehållit det mesta, men framförallt har det varit en välbehövlig paus från jobbet, en uppladdning för veckan som kommer. Den kommer bli tuff på flera plan!

Igår hade vi kalas för dottern här hemma, istället för i pulkabacken eftersom vädret inte var på vår sida... Det var mycket folk o lite kaosartat, men helt klart roligt att så många ville komma! Så på kvällen lämnade vi barnen hos farmor och farfar för att åka in till stan och äta middag med min familj och fira mamma 60 år. Gott, trevligt och varmt ;)

Vaknade av mig själv vid 7-tiden imorse, kände genast av att jag druckit på tok för lite vatten under gårdagen. Började alltså dagen med vatten, vatten och vatten. Fixade frukost, väckte maken, kollade 5-milen och längtade efter barnen.

Sen har dagen, en av veckans vilodagar bestått av matlagning, köra disk- och tvättmaskiner, busa och leka med barnen, men mest planering, planering o planering :) Jupp, ett par listor har det blivit o än är jag inte klar - dags att fortsätta så jag får sova i rimlig tid ikväll ;)

//e

2014/02/15

God-godmorgon!

Att dottern vaknar kl 4:44 och deklarerar att hon inte vill sova mer ingår väl kanske inte i min önskemorgon direkt, men å andra sidan känns det som att resten av dagen bara kan bli bättre ;)
Lyxade iaf till det med en underbar frukost bestående av yoghurt, kesella, granatäpple o pistagenötter + ett ägg o en stor mugg kaffe!

När jag drog igång det nya upplägget för två veckor sedan tog jag ton på mig själv för att ha något att jämföra med. Idag (eller snarare igår) var det dags för en ny omgång - huga! Eftersom både vågen och måtten stått still senaste veckan blev jag förvånad över att se att magen blivit mindre, även om den hänger mer...men det är så himla kul att se resultat!

Resten av helgen ska jag ägna åt vila och förberedelse för nästa vecka, gäller ju att få in så mycket os som möjligt :)

//e 

2014/02/14

Precis såhär!

Precis såhär vill jag må o känna mig oftare när jag lägger mig på kvällen. Veta att jag gjort det som jag mår bäst av både för stunden och på längre sikt.

Nöjd över:
I veckan: att jag fått till träningen
Idag: att jag lyckades bestämma mig för att göra det ikväll som jag mår bäst av imorgon (inte äta upp resterna av familjens fredagsmys)
I träningen: att jag la på lite extra i sista cirkeln idag :)

Har ju fått lördag och söndag som vilodagar och det känns både skönt o skrämmande. Fast det är väldigt skönt att kunna vara ledig på riktigt med familjen så känns det förvirrande att inte träna på två dagar! Men jag lär mig väl med tiden.

Så imorgon blir det helgfrukost och sen ligger dagen helt oplanerad framför oss :)

//e

2014/02/12

Jamengodnatt

Är inne i en väldigt intensiv period just nu, allt går i 110 och även om jag gillar när det är högt tempo så är det svårt att hinna med allt...
Så ikväll har jag gjort allt samtidigt, lagat middag till barnen samtidigt som de satt i badet, slängde även ihop lite mat till mig, barnen åt medan jag plockade ur diskmaskinen sedan parkerade de sig i tv soffan medan jag åt och planerade morgondagen. Strax därefter var det dags för nattning, samtidigt passade jag på att få på mig träningskläderna, under uppvärmningen fick jag sjunga "lille katt" för dottern som inte kunde somna. Tittade på hockeyn samtidigt som jag genomförde passet, i en paus satte jag ett par ägg på kokning o när jag var klar var även äggen det ;) Åt framför teven samtidigt som jag kollade klart på hockeyn och uppdaterade mig på vad som hänt på fb o insta under dagen. Så lite svårt att varva ner är det nu ;)
Känner mig iaf nöjd med min insats idag - jag klarade det och då klarar jag även en lugnare morgondag :)

Nu ska här sovas!
//e

2014/02/09

Vissa dagar

Vissa dagar saknar helt existensberättigande, inte deras fel, men ändå...
Idag har jag knappt gjort det absolut nödvändigaste, har inte haft ork eller lust till någonting. Beror såklart till stor del på nattens näst intill obefintliga sömn, men ändå...

Meen nu laddar jag för en ny vecka med helt nya utmaningar. Börjar med att återigen inte ha förberett någonting vad gäller mat o kläder, men ändå...

//e

2014/02/07

Hantera förändringar - vabruari årets utmaning!

Ja, liten är hemma o är sjuk o storebror får då tidig helg från förskolan.
Att vara hemma, med välfylld kyl, frys o skafferi är en stor utmaning för mig - det är ju som upplagt för att äta, äta o äta. Jag är inge bra på att vara oplanerat ledig... Så idag är utmaningen att följa dagens matplanering och få till ett träningspass då jag tog vilodag igår eftersom jag var hemma från jobbet först kl 19 igår.
En annan sak att arbeta med idag är att hantera stressen av att inte vara på jobbet som planerat. Men det är väl som med det mesta i livet - det löser sig på något sätt!

Har nu kört enligt mitt nya upplägg i 4 dagar och tror att det kommer att bli mycket bra. Det är klart att det tar en hel del tid såhär i början, att planera all mat, att handla "rätt" saker osv. Så det är verkligen skönt att jag kunnat fokusera endast på kosten denna vecka och att det är först nästa vecka som träningen skall läggas till - kunde lätt ha blivit för mycket annars!

//e

2014/02/04

Träning trots allt

Gårdagen var helt olikt mig oplanerad, sov av den anledningen oroligt. Men som vanligt blir det ju oftast inte så illa som jag föreställer mig... Åt iaf inget onödigt, höll mig inom ramen för vad jag borde äta och när kvällen kom var planeringen för veckan gjord och jag fick en god natts sömn :)

Dagen idag har varit toppen i jämförelse med gårdagen. Förberedelserna gjorde såklart sitt för den bra starten och fortsättningen.

Tränade ikväll trots en dotter som absolut inte skulle sova, så efter den timman läggningen tog var jag var helt slut både fysikt o mentalt - så nu känns det helt ok att ta kvällen :)

//e

2014/02/02

Inte lagom nej...

Min man var på fest i fredags, själv var jag hemma med förkylning och barnen. Människorna på festen var ungefär samma som på julfesten vi var på via makens jobb. Så igår vid frukosten berättade han att en av tjejerna pratat med honom om mig. Hon hade inte känt igen mig i julas, hon hade först trott att han skaffat en ny, hon, som är en av de vackraste jag vet, tyckte att jag hade blivit så snygg ;) Att maken dessutom informerat henne om att jag gjort allt själv, lagt om kosten, stegvis ökat träningen och gått ner 40-50 kg sen jag var höggravid, det gjore ju min dag...
Det sköna med detta sätt att få veta vad andra tycker o tänker är att jag inte har chansen att förminska det jag gjort, min man skryter ju gärna om det istället :)

Det där med balans o lagom, jag är inte så värst bra på det. Har under de senaste månaderna kommit till insikt om att för mig är det "allt eller inget" som gäller om det ska bli något. Så nu köööör jag en 12 veckors utmaning. Börjar med maten imorgon, veckan därpå lägger jag till träningen och sedan kör jag med målet att om 12 veckor kunna se var mitt mål är och hur min vardag behöver fungera för att nå dit.

Funderar lite på vad jag ska delge på bloggen och hur, vill ju att den ska vara inspiration för dig att haka på, för kan jag så kan du! Nåja, en bild o lite text om dagens kost, träning och livet bordd jag väl kunna få till...

//e