2014/03/10

Hemmafru vore kanske något? !

Det har sina för- och nackdelar det här med att vara hemma hela dagarna.

Nackdelar:
Ingen inkomst
Allt ansvar för hemmet
Jag skulle bli erimit

Fördelar:
Igen stress
Göra vad jag vill när jag vill
Laga massa god mat
Ständig ordning

Kom att tänka på det idag när jag och storebror cyklade hem från träning/gammelmormor/affären att det gått riktigt bra att vara hemma den här tiden. Kanske skulle det passa mig att vara hemmafru i alla fall? Att jag kommit sent till lämningen på förskolan 4 dagar av 4, att det ändå är minst lika stökigt som vanligt och att storebror tröttnat på sin mamma är ju bara småsaker ;)

Jag inser att jag inte är en så värst social varelse, det räcker med att hälsa på personalen på föskolan, i affären och på gymmet för att jag ska känna att det räcker för ett par dagar. Så skulle jag inte jobba skulle jag helt klart bli en erimit ;)

Ta idag som exempel, ingen väckarklocka (nej det innebär inte att vi sover längre än till kl 5:40), slöstart på dagen, fixa lite, lämna på förskolan (idag endast ett barn, storebror fick vara hos gammelmormor en stund idag igen), åka till gymmet, handla lite, hem o luncha, hämta på förskolan, fixa middagen och sedan är hela kvällen fri :)
Det där med disk, tvätt och städning får såklart ersätta gymmet några dagar i veckan, men jag skulle inte ha några problem med att fylla mina dagar med aktivitet!

Men det är nog lika bra att sluta drömma, imorgon är det vardag igen och NU är det dags att hoppa på cykeln och hämta lillasyster på förskolan.

//e

3 kommentarer:

  1. Håller med du! Hemmafru skulle inte vara så fel ;) Men jag skulle bli gaaanska uttråkad efter ett tag tror jag. :P

    SvaraRadera
  2. Även jag går i de tankarna nu med en vecka till jobbstart :-)

    SvaraRadera
  3. Haha ellerhur lillasyster, men ett tag 2-3 år sådär tror jag skulle funka ;)

    SvaraRadera