2014/03/18

Våren

Varför jag inte älskar våren.
Nä, jag gillar inte våren speciellt mycket egentligen. Alltså jag älskar ju att det blir ljusare och jag får ju mer ork än jag haft under vinterns långa, nästan oändliga mörker, men det är allt.

När första lyckoruset lagt sig ungefär samtidigt som första tulpanbuketten vissnat och åker i soporna kommer det kravfyllda ångestframkallande. Det är nu allt ska göras, det ska fixas i tädgårdar, det ska tvättas bilar, putsas fönster, rensas i garderoberna, varas ute hela dagar och sist men inte minst är det nu man skall jobba på beach-kroppen.

Tidningarna är fyllda med quick-fixes, platt mage innan sommaren, gå ner 5 kg på en vecka, xx-metoden osv. Inte för att jag någonsin provat en endaste diet i hela mitt liv eller trott att min mage skulle kunna försvinna som genom ett trollslag, men ändå stör rubrikerna. De visar ju så tydligt det jag redan vet, att jag inte duger som jag är. 

Kanske låter underligt för dig att det kommer från mig, men jag anser inte att min tid med viktnedgång med ViktVäktarna var en "diet", för mig var det ett kontrollerat sätt att gå ner i vikt genom att äta rätt och röra på mig. 

Så åter till den här våren, så olik mina senaste vårar. I år har jag ett helt annat fokus, i år är det ingen ångest inför kommande sommar som stör, i år ska jag öva på att njuta av våren och av allt det fina den har att bjuda på :)

//e 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar